Roaming en Billshock

Met de vakantie in het achterhoofd is het verstandig nog één keer goed op een rijtje te hebben wat er nu wel en niet binnen uw bundel valt. Het gevaar van een hoge telefoonrekening is door de afschaffing van de roamingtarieven namelijk niet volledig weggenomen. Als gebruiker heeft u altijd de eindverantwoordelijkheid voor uw eigen gebruik. Als Voicedata helpen we hier wel een handje in door een zogenaamde billshock sms te sturen op het moment dat u veel data verbruikt op een plek waar dit (veel) geld kost. Door een sms terug te sturen kunt alleen u de daaropvolgende blokkade opheffen.

Grootverbruik voorkomen

Na deze billshock is het echter niet meer te reguleren. Nadat de sms om de blokkade op te heffen is verstuurd, zal de datastroom blijven lopen – zonder waarschuwingen! Houd hier rekening mee wanneer u de blokkade opheft.

Hoe kunt u grootverbruik voorkomen?

  • Controleer goed hoeveel data en minuten u in uw bundel heeft. Omdat u minder gebruik maakt van wifi-punten kan het gebruik hoger zijn dan u thuis gewend bent.
  • Kijk na of het land waar u naartoe gaat binnen de bundel valt. In Europa is bijvoorbeeld Monaco een apart geval; officieel is het prinsdom geen onderdeel van de EU, hoewel bijvoorbeeld wel de euro wordt gevoerd.
  • Maak tijdens het autorijden niet te veel gebruik van streaming diensten. Het kijken van films of het luisteren van muziek is erg data-intensief.

Wat valt er in mijn bundel?

Ook qua belminuten is het goed om het geheugen nog eens op te frissen. Hiervoor gelden dezelfde regels als met dataverbruik. Bellen in een EU land valt onder roaming en is dus binnen de bundel. Heeft u een onbeperkt bellen (Blue) bundel? Dan kunt u, in en naar welk EU land dan ook, onbeperkt bellen. Er is echter één uitzondering op deze regel. Vanuit Nederland bellen naar het buitenland gaat altijd tegen internationale beltarieven.

Deze minuten zitten dus niet in de bundel. Voor mensen die vanuit Nederland veel naar het buitenland (EU) bellen is er de Bellen naar de EU bundel, waarmee de normale beltarieven verlaagd worden. Vraag bij onze Sales afdeling naar de mogelijkheden en kosten!

Let op

De billshock ontvangt u ten onrechte als u binnen de EU te veel verbruikt! Het is nog steeds verplicht om bij grootverbruik de sms te versturen. Doordat de roamingkosten zijn vervallen, vallen deze MB’s en minuten ‘gewoon’ binnen de bundel. Twijfelt u over kosten, bel of mail dan met ons!

Is de nieuwe propositie ook geldig in …..?

De nieuwe EU abonnementen zijn geldig in de volgende landen:

Andorra, Azoren, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans Guyana, Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique, Mayotte, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Réunion, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.