Nieuwe SMTP cluster

Wat gaat er veranderen?

In het eerste kwartaal van 2017 zullen alle klanten van Voicedata worden overgezet worden op een nieuw SMTP cluster. Alle uitgaande mail zal vanaf dat moment door dit nieuwe cluster behandeld worden. Het nieuwe cluster is vanaf heden te testen door klanten die gebruik maken van een internetverbinding van Voicedata , met uitzondering van bepaalde glasvezelverbindingen. Indien u op dit moment gebruik maakt van de SMTP: smtp.voicedata.nl (89.184.172.4) geldt dit artikel voor u. Op dit moment is de nieuwe SMTP al te testen via smtp-nieuw.voicedata.nl (89.184.181.108).

Waarom een nieuwe SMTP?

De reden voor de omschakeling is dat de oude SMTP regelmatig op de blacklist kwam omdat mensen spam en virussen verstuurden via de server. Daarnaast is de limiet van 60 e-mails per minuut, 500 per uur en 2000 per dag aangepast. Hier staat in de toekomst geen limiet meer op, zodat daar geen hinder van ondervonden wordt. Als laatste gaf de oude SMTP een foutmelding bij emailverzendingen van meer dan 10 Megabyte. De vernieuwde SMTP staat een maximale grootte van 50 Megabyte per email toe.

Hoe stel ik de nieuwe SMTP in?

Indien u geen verstand hebt van uw IT-structuur, raden we aan om dit in ieder geval niet zelf te proberen. Bijna elk bedrijf heeft wel een IT-partij voor welke dit gesneden koek is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u ook altijd contact opnemen met onze support afdeling.

Nogmaals de gegevens van de nieuwe SMTP: smtp-nieuw.voicedata.nl (89.184.181.108).

Het is belangrijk dat naast de SMTP ook de SPF records worden geüpdatet en 89.184.181.108 toevoegen, anders bestaat de kans de verstuurde emailberichten niet goed over komen. Ook dit is te bespreken met uw IT partij.

Wanneer gaan we definitief over?

Als gezegd zal de definitieve overgang plaatsvinden ergens in het eerste kwartaal van 2017. Automatisch zal dan iedereen gebruik maken van de nieuwe SMTP. Hierbij kunnen problemen optreden. Wilt u zeker weten dat er geen problemen optreden na de overgang? Dan raden we aan om nu al vast over te gaan op de nieuwe SMTP – zodat we mogelijke issues sneller kunnen verhelpen.