Mobiel en tijdelijk internet

De afgelopen jaren is gebleken dat tijdens verhuizingen vaak niet gedacht wordt aan een stabiele en snelle internetverbinding. Vooral op tijdelijke locaties is dit een probleem, vooral ook omdat er meestal jaarlijkse of meer-jaarlijkse contracten op een internetverbinding zitten.

Voicedata heeft een oplossing voor dit probleem. Met de aanschaf van een router met simkaartslot (Draytek 2925L en Draytek 2925Ln) en een mobiel datapack van Voicedata kunt u voortaan genieten van maandelijks opzegbare internetbundels. Door de snelheid van het LTE/4G netwerk te benutten hoeft u bovendien niet te ver terug te schakelen wat betreft internetsnelheid. Het voordeel van maandelijkse abonnementen is dat deze eenvoudig zijn op te schalen bij grootverbruik, waardoor de kosten binnen de perken blijven, en dat ze opzegbaar zijn wanneer een vaste internetlijn is gerealiseerd.

Bij dergelijke constructies is echter wel een kanttekening te plaatsen. Bij vaste internetverbindingen zult u gewenst zijn aan een ongelimiteerde datastroom, maar bij maandelijkse abonnementen is dit helaas nog geen realiteit. Het streamen van radio of televisie zal dan ook een groot probleem zijn. Wel is het mogelijk om een ‘licht netwerk’ aan te laten leggen voor bijvoorbeeld VoIP-telefonie en het checken/versturen van uw mail. Daarnaast zijn ‘lichte’ internetbezoeken (e.g. nieuwssites/social media) ook nog steeds geen probleem bij een databundel tot 16GB.