Inflatiecorrecties 2023

In Q1 van 2023 heeft Voicedata verschillende inflatiecorrecties toegepast op vaste telefonie, mobiele telefonie en internetdiensten. Hieronder een overzicht van de doorgevoerde inflatiecorrecties:

  • Vaste telefoniediensten, 8,5%, per 1 januari 2023
  • Glasvezel internetdiensten, 8,5%, per 1 januari 2023
  • Internet over koper (ADSL, VDSL, SDSL), 11,5%, per 1 januari 2023
  • Internetdiensten via WeServe, 10%, per 1 april 2023
  • Mobiele telefoniediensten, 8,5%, per 1 april 2023

Bovenstaande inflatiecorrecties zijn vooraf gecommuniceerd op de administratieve e-mailadressen van onze klanten.

Aanvullende inhoudelijke toelichting Inflatiecorrectie 2023

Wereldwijd en in Nederland (CPI NL 14%; CPI IT & Telecom 11%) zijn de prijzen het afgelopen jaar sterk opgelopen vanwege onder andere de instabiele geopolitieke situatie (oorlog in Oekraïne) en de directe gevolgen hiervan op onze energiekosten. Daarnaast leidt de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt tot sterke loonstijgingen.

Het is bekend dat Voicedata de afgelopen jaren zeer terughoudend is geweest in haar prijsaanpassingen maar ook wij kunnen er nu niet omheen. Voicedata is geconfronteerd met sterk toegenomen kosten vanuit onze leveranciers die correcties doorvoeren op dienstniveau, variërend tot wel 25%.

Daarom is het besluit genomen om ons porfolio vanaf 1 januari met verschillende percentages per product/ dienst te corrigeren.

Laatst bijgewerkt:

Auteur: Xander

Xander is commercieel directeur bij Voicedata en deelt graag zijn kennis en ervaringen op gebied van VoIP, mobiel en internet met (potentiële) zakelijke gebruikers.