Hazemeijer Hengelo Bedrijfsverzamelgebouw

Hazemeijer Hengelo

Hazemeijer Hengelo is een uniek fabrieksterrein uit 1914, centraal gelegen in Twente en bezig aan een tweede leven. Het terrein bestaat uit 4 verschillende panden waar ondernemers zich hebben gevestigd en waar grote evenementen (indoor en outdoor) plaatsvinden. Door de centrale ligging, ruimte en faciliteiten is het misschien wel het meest vooruitstrevende bedrijfsverzamelgebouw in de regio Twente.

De 4 panden van Hazemeijer Hengelo zijn onderling gekoppeld aan elkaar middels een intern, eigen glasvezelnetwerk. Voicedata beheert het gehele netwerk (van lijn tot walloutlet) dat bestaat uit voornamelijk HP-switches en door slimme routeringen is het netwerk zo ingeregeld dat er a la minute extra aansluitingen, netwerken of tijdelijke internetverbindingen kunnen worden opgeleverd.

Internet en VoIP voor 40 bedrijven

Sinds 2012 levert en beheert Voicedata het Glasvezelnetwerk van Hazemeijer Hengelo (voorheen de Creatieve Fabriek) waar meer dan 40 bedrijven gebruik van maken. Door een digitale marktplaats te faciliteren voor alle ondernemers (huurders en tijdelijke evenementenorganisatoren) heeft Voicedata een unieke propositie in de markt gebracht waardoor bedrijven gebruik maken van supersnel internet via glasvezel tegen zeer scherpe tarieven.

Virtueel netwerk per bedrijf vanuit de cloud
Iedere huurder van een kantoorruimte in Hazemeijer Hengelo heeft de optie om een geheel eigen virtueel netwerk (ook wel VLAN) te krijgen over glasvezel. Door onze, vanuit het datacenter opgezette, VLAN systeem zijn de snelheden per bedrijf altijd gegarandeerd en zal nooit iemand last hebben van de buurman die opeens enorm veel data gaat gebruiken. Door een slimme manier van managen en monitoren en volledige controle op de lijn, bandbreedte en internetfeed heeft iedere huurder een eigen internetverbinding die niet gedeeld wordt met anderen.

Door de 10Gbps/10Gbps bandbreedte is er genoeg ruimte voor alle bedrijven om ook hoge snelheden af te nemen tegen zeer gunstige prijzen, de vastrechtkosten worden immers gedeeld met de andere ondermers. Waar andere providers als KPN, Eurofiber en TELE2 vaak kiezen voor het aansluiten van extra vezels (per vezel vastrecht kosten van minimaal €200,00 per maand) hebben wij dit virtueel weten op te lossen. Volledig in de visie van Voicedata om vanuit de cloud de juiste diensten te faciliteren.

Voice over IP – Voice VLAN
Naast dat de huurder wordt voorzien van een perfect werkende internetverbinding, heeft Voicedata ook een uniek intern netwerk aangelegd voor VoIP telefonie.

De huurder(s) van Hazemeijer Hengelo kunnen een telefonieabonnement kiezen bij Voicedata en worden direct aangesloten op het gesloten Voice VLAN die Hazemeijer Hengelo heeft. Dit netwerk komt rechtstreeks uit bij Voicedata zonder over het internet te worden gerouteerd. Een verbinding met optimale bereikbaarheid, storingsvrij en optimaal beveiligd! Er is dus geen extra verbinding of netwerkinstelling nodig om de telefonie optimaal te laten renderen.