Foto's of video's plaatsen vanaf je strandhuis op Bora Bora?

5 tips voor je dataverbruik op vakantie

Wil je een foto of video plaatsen van je vakantie terwijl je ligt te genieten op het witte strand van Bora Bora met naast je een overheerlijke cocktail? Even wegdromen op het strand met het laatste album van Beyonce op Spotify? Of de laatste aflevering bekijken van La Casa de Papel op Netflix? Dit kan zeker, maar geniet en verbruik met mate!

Voorkom dat je bij terugkomst in Nederland wordt verrast met een torenhoge datarekening. Het gebeurt nog steeds dat mensen na hun vakantie hiermee worden geconfronteerd. Met deze onderstaande vijf tips weet je zeker dat dit jou niet gaat overkomen! Met deze tips kun je met een gerust hart op vakantie en de thuisblijvers op de hoogte houden.

1. Check voor vertrek de internationale tarievenlijst
Al ruim een jaar kun je je databundel gebruiken binnen de EU. Ook zijn er nog een aantal extra (populaire) vakantiebestemmingen binnen Europa toegevoegd, maar nog steeds is het soms niet duidelijk waar je wel en waar je niet je eigen bundel kunt gebruiken. Daarom is het verstandig om voordat je in het vliegtuig stapt op weg naar de zon, je even kijkt in onze tarievensheet zodat je zeker weet of je je eigen bundel kunt gebruiken.

2. Netflix en Spotify bieden offline video en muziek aan
Wil je dan toch veilig en kosteloos het laatste seizoen van Narcos bekijken, download dan de afleveringen wanneer je gebruik maakt van WiFi. Je kunt dan, net als muziek via Spotify, deze afleveringen ‘Offline’ bekijken. Dit scheelt aanzienlijk in je dataverbruik en dus in de kosten

3. Verversen op achtergrond verspilt data
Voor sommige apps, zoals WhatsApp en de Dash App is het handig om deze op de achtergrond te verversen. Maar is het écht nodig dat je Facebook real-time ververst op je vakantie? Gemiddeld hebben we bijna 100(!) applicaties op onze smartphone, waarvan de meeste automatisch verversen op de achtergrond. Via instellingen op je smartphone kun je dit per applicatie instellen. Kost je even 15 minuten van je tijd om dit in te stellen, maar het is de moeite meer dan waard. Daarnaast geeft je smartphone ook inzichten welke apps de dataslurpers zijn zodat je ook in Nederland je verbruik kunt beperken.

4. Download de Dash App
Wanneer je op vakantie gaat kun je met de Dash app alle zakelijke gesprekken automatisch doorzetten naar je collega. Wat de meeste mensen niet weten is dat deze app meer voordelen biedt, zoals gedetailleerde inzichten in je verbruik. Download deze app in de Google Play Store of de App Store voordat je op vakantie gaat en check regelmatig je verbruik.

5. Zet af en toe je data uit
Dit klinkt eng, maar dat is het echt niet. Integendeel. Even geen mailtjes, belletjes van je werk of WhatsAppjes van je schoonmoeder, maar echt even genieten van het geluid van de zee in de zon. Dus weg die telefoon, voetjes in het zand en kom heerlijk tot rust op vakantie!