Thuiswerktips

Thuiswerken? Dit heb je nodig:

Vandaag is het de dag van de thuiswerker en daarom presenteren wij onze thuiswerk-essentials. Lees hieronder wat je nodig hebt om jouw werkplek goed in te richten.

Snelle en stabiele Wifi verbinding

There’s only one way: the high way. Om comfortabel thuis te kunnen werken is snel en stabiel internet een must. Zonder haperingen videobellen en werken in de cloud! Wil je weten hoe snel je internet is? Doe dan een speedtest, zo weet je precies op welke plekken in huis je wifi sterk genoeg is. Laat je Wifi snelheid te wensen over? Probeer je router dan eens op een andere plaats te zetten. Het liefst zo hoog en vrijstaand mogelijk. Zorg er ook voor dat in de ruimte van de router geen andere apparaten staan die werken op radiogolven. En zorg dat dit niet in de buurt is van water. Water en radiogolven zijn de grootste vijanden van wifi. Is je Wifi slecht? Misschien kunnen Wifi access points helpen. Wil je hier mee informatie over? Stuur ons dan een bericht!

Softphone op je laptop of PC

Overal bereikbaar (kunnen) zijn, dat is anno 2021 niet heel moeilijk. Toch weten veel mensen niet dat je de functionaliteiten die je op kantoor hebt, ook prima kunt integreren in je thuiswerkplek. Complete toestellen worden ingepakt en thuis geïnstalleerd, dit is voor één keer niet zo’n ramp maar als je de thuiswerkdagen afwisselt met werken op kantoor, is het verslepen van je telefoontoestel niet ideaal. Wij adviseren Coligo Desktop, een softphone op je laptop! Je hoeft dus niet langer te slepen met apparatuur en je hebt precies dezelfde functionaliteiten als op kantoor. Onze collega Aron Pouls legt je in onderstaande video uit waarom hij niet meer zonder kan!

 

Koptelefoon of headset

In dit artikel over duurzame inzetbaarheid lees dat je een aantal cijfers over het effect van concentratie op productiviteit. Het voorkomen van afleiding draagt bij aan een betere concentratie, wat de productiviteit verhoogt. “Om zich beter te kunnen concentreren en zich af te sluiten van afleidingen, zet 15 procent een headset op. Nog eens 30 procent gebruikt een headset om naar muziek te luisteren en om productief te zijn.” De vraag is: Wat doet de overige 70 procent? Een headset is niet alleen prettig voor jezelf maar ook voor de mensen waarmee je dagelijks – op afstand – samenwerkt. De grootste frustratie van online meetings is slecht geluid. De persoon aan de andere kant van de lijn zit namelijk niet te wachten op jouw omgevingsgeluid. Het kraken van de stoel, het neerzetten van een kopje, een schreeuwend kind, hoe schattig jouw zoon of dochter ook is. Onnodig geluid verstoort een online meeting! Het gebruik van een headset is wat onze collega Noor betreft, een must-have voor alle thuiswerkers. In onderstaande video legt ze uit waarom.

 

Externe webcam

Een webcam is vaak makkelijk te installeren met een USB aansluiting en geeft garantie voor een betere beeldkwaliteit. Maar er zijn ook praktische voordelen: Het is een los apparaat, je kunt hem dus plaatsen waar je wil. Dat kan staand op een bureau zijn, of, zoals gebruikelijker, bovenop je beeldscherm! Wanneer goed geluid en beeld combineert lijken die online meetings steeds meer op een “echte” meeting, wel zo prettig!

De inrichting voor de een goede werkhouding

Zet het beeldscherm van je computer in het midden van je bureau en ga hier recht voor zitten. Als je achter het bureau zit, moet het scherm op ooghoogte en ongeveer een armlengte afstand staan. Leg ook het toetsenbord recht voor je neer, maar niet te ver van je af: je moet je ellebogen in een hoek van 90 graden kunnen houden. Werk je met een laptop? Zet deze dan op een laptopstandaard of een stapel boeken zodat het scherm op ooghoogte staat. Zorg voor een draadloze muis en toetsenbord, anders wordt het typen lastig!

Heb je vragen of wil je graag een offerte ontvangen voor het compleet maken van jouw thuiswerkplek of die van je collega’s? Neem dan contact met ons op.