B(V)VDSL per direct beschikbaar

Vanaf 1 december kan Voicedata nog sneller internet leveren over de koperverbindingen van KPN. Door de nieuwe signaalverwerkingstechniek die bij Vectoring VDSL wordt toegepast, kan ruis tussen verschillende koperen aderparen gecompenseerd worden. Met Vectoring VDSL kan de snelheid van een koperverbinding tot wel 100Mbit/s worden geüpgraded.

In sommige gevallen ligt er op een locatie een tweede koperkabel. Deze lijn is te gebruiken als back up wanneer de eerste kabel stuk gaat, maar hij kan wel gebruikt worden. Door twee koperkabels te bonden in een Bonded (Vectoring) VDSL verbinding, kan bovenstaande snelheid nog eens verdubbeld worden! Meer dan voldoende snelheid om Hosted VoIP, cloud-diensten en back ups op te laten draaien. Bij Voicedata krijgt uw bovendien altijd een zakelijke verbinding met een vast IP adres en onze uitstekende support.

Ook indien er nog geen tweede koperkabel aanwezig is, bestaat er een mogelijkheid om een extra aderpaar bij te lassen. Zo kan overal waar VDSL leverbaar is, ook gebruik worden gemaakt van Bonded VDSL.

Hardware

B(V)VDSL maakt gebruik van nieuwe technieken, waardoor nog niet alle apparatuur geschikt is. Een geschikte router is ontzettend belangrijk voor een internetdienst. Goed en deskundig advies is dan ook van groot belang voor het goed functioneren van de verbinding. Voicedata weet precies welke hardware geschikt is en het best werkt met elke verbinding.

Ontwikkeling

Deze snelheden zijn hoger dan de huidige maximum-snelheden en een teken dat de ontwikkeling van koper nog lang niet ten einde is. KPN is al bezig met praktijkproeven (V-plus) die snelheden tot 400Mbit/s kunnen halen. Momenteel zijn deze testen nog in de beginfase, dus de uitrol zal nog wel even op zich laten wachten. Natuurlijk houden wij als Voicedata deze ontwikkelingen in de gaten. Mochten de plannen van KPN worden uitgevoerd, dan zullen wij je hier over informeren!