7 tips om je dataverbruik op vakantie onder controle te houden!

Om geheel voorbereid op vakantie te gaan hebben we een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw dataverbruik niet de pan uit vliegt. Heb je een Zakelijk mobiel abonnement via Voicedata in een bedrijfsbundel? Check dan uiteraard ook even of er meer collega’s op vakantie gaan, zodat je weet wanneer je misschien een keer wat meer data kunt verbruiken dan anders.

1. Download je entertainment vooraf

Het is tijdens je reis of op je bestemming fijn als je (en je kinderen) net zo kunt genieten van je entertainment als in Nederland. Zorg daarom dat je je series, video’s en muziek thuis vast downloadt. Apps zoals Netflix, Youtube en Spotify zijn namelijk echte datavreters. Netflix verbruikt op 1080p maar liefst 3GB per uur terwijl Youtube per uur ook 1,65GB verbruikt! Wanneer je Spotify tijdens je reis gebruikt scheelt dit ook al snel een hap data. Spotify gebruikt per uur zo’n 40MB. Zorg er dus voor dat je al je series, films, video’s en je playlists van tevoren hebt gedownload.

2. Let op bij het gebruik van TikTok en Instagram

Helaas kun je je entertainment van TikTok en Instagram niet vooraf downloaden en zijn het net als Netflix, YouTube en Spotify echte datavreters. TikTok verbruikt per uur 840MB per uur. Ook op Instagram gaat het hard: per uur ruim 400MB. Zorg er daarom voor dat je deze apps zo veel mogelijk vermijdt wanneer je je data gebruikt. Check hieronder de tabel met meer details over het verbruik van deze apps.

3. Schakel automatisch downloaden van media uit (Whatsapp)

Wanneer jij met vakantie bent, ben je zeker niet de enige. Daarnaast willen mensen altijd graag hun vakantieherinneringen delen. Via Whatsapp en Snapchat blijven de video’s en foto’s maar binnenstromen. Dit gaat natuurlijk ook allemaal ten koste van je databundel. Binnen deze apps heb je de optie om automatisch downloaden uit te schakelen. Zorg er dus voor dat je dit doet.

4. Schakel achtergrondapps uit

Wanneer je een app hebt gebruikt en je laat deze open staan kost dit ook data. Zorg er dus voor dat je een app afsluit nadat je deze hebt gebruikt. Zorg ervoor dat je alleen apps open hebt staan die je daadwerkelijk op dat moment aan het gebruiken bent. Daarnaast is het handig om verversen op de achtergrond uit te zetten of alleen aan te zetten wanneer je bent verbonden met wifi. Zorg er dus voor dat je dit hebt ingesteld.

5. Data alerts/limieten

Om je data in de gaten te houden kun je data alerts of datalimieten toepassen. Zo weet je op welk moment je welke hoeveelheid data hebt gebruikt en kun je je dataverbruik verdelen over je vakantieperiode.

6. Tijdslimieten

Naast dat je een limiet in kunt stellen op je dataverbruik, kun je ook een limiet instellen voor je schermtijd. Dit is een alternatieve manier om je dataverbruik in te dammen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet langer dan een half uur per dag op TikTok zit. Zo kun je onnodig
dataverbruik voorkomen.

7. MiFi (Buiten EU)

Reis je voor langere tijd buiten de EU? Dan is het verstandig om lokaal een SIM kaart aan te te schaffen. De kosten voor buitenbundelverbruik buiten de EU kunnen namelijk hoog oplopen. Wil je met meerdere personen gebruik maken van deze tijdelijke SIM kaart? Gebruik dan een MiFi (Mobile Wi-Fi) apparaat. Stop de SIM in dit kleine apparaat en creëer je eigen Wi-Fi netwerk waar je met meerdere personen op kan internetten.