Callcenter

Callcenter software voor klantcontact, klantenservice of leadgeneratie

 • Callcenter software vanuit de cloud
 • Callcenter via Microsoft Teams
 • Omnichannel integraties beschikbaar

Callcenter Software

Voor callcenters heeft Voicedata verschillende oplossingen beschikbaar. Er zit (uiteraard) verschil in functionaliteit per oplossing, waarbij de vuistregel geldt dat de prijs per gebruiker lager is wanneer er minder functionaliteit gewenst is.

Callcenter basic

Basic callcenter software waarbij zaken als CRM integratie, softphone, dahsboard, wachtrijen, callrecording,  keuzemenu’s en statistieken standaard zijn inbegrepen. Het basic pakket wordt veelal ingezet voor wat kleinere afdelingen of bedrijven die geen geautomatiseerde callcenter flows wensen. Beschikbaar vanaf €12,50 per seat per maand.

Lees meer

Callcenter premium

Premium callcenter software beschikt over alle functionaliteiten van “basic” en biedt skill-based routing, supervisor management, geavanceerde statistieken en dashboard modules, automatic call handling, uitgebreide presence en status opties en is beschikbaar vanaf €50,00 per seat per maand.

Lees meer

Callcenter Teams

Wanneer jouw organisatie volledig gebruik maakt van de Microsoft 365 diensten waaronder Teams, dan is het mogelijk om ook jouw callcenter vanuit Teams te laten werken. Voicedata gebruikt Core Interact als callcenter module, volledige “native-to-teams” callcenter software met uitgebreide modules binnen je Microsoft domein.

Lees meer

Callcenter basic

De basisbehoeften van een callcenter zijn vaak uitstekend in te vullen met een geavanceerde online telefooncentrale

Callcenter premium

Voer je enorm veel gesprekken met klanten via telefoon, e-mail, whatsapp en andere kanalen? Kies de juiste software zodat je bergen met werk kunt verzetten met weinig agents.

Callcenter Microsoft Teams

Is Microsoft 365 de omgeving waar jouw hele organisatie in werkt? Voeg nu de juiste modules toe zodat ook je collega’s van het callcenter geen andere systemen meer nodig hebben.

Core interact native to Teams

Core Interact is een native to teams callcenter module die perfect te gebruiken is voor organisaties waarbij alle medewerkers samenwerken en communiceren via Microsoft Teams en waarbij “enkel” het callcenter of de servicedesk aanvullende eisen en wensen heeft omtrent telefonie.

Functionaliteiten Core Interact

 • Volledig native to Teams
 • Geavanceerde gespreksroutering en wachtrijen
 • Ontwerp en creëer custom workflows
 • Rapportages op basis van historische data
 • Koppelen van third party software via API
 • CRM integratie met klantkaart pop-up
 • Statistieken via wallboard

Core Interact is een prachtige callcenter applicatie die functioneert binnen jouw Microsoft omgeving en net de extra functionaliteiten toevoegt die de standaard Teams Telefonie oplossing niet levert.

Aanvullende uitleg callcenter functies

Welke functies zorgen ervoor dat telefoniesoftware ook daadwerkelijk in te zetten is voor een callcenter. In onderstaande sectie lees je meer over de meest voorkomende eisen en wensen vanuit bestaande callcenters

Historische statistieken

Op basis van historische statistieken kunnen onze premium callcenter oplossingen een planning instellen op de toekomst. Hoe was de bezetting vorig jaar in de zomer en hebben we destijds onze doelstellingen behaald? Met de callcentersoftware van Voicedata wordt het eenvoudig om te zorgen voor de juiste bezetting in uw callcenter.

Skill-based routing

In een skill-based routering wordt rekening gehouden met de kennis van een bepaalde agent. Vindt een agent met kennis van facturatie en administratie het lastig om storingen te verhelpen? Maak voor beide skills een aparte wachtrij aan, stuur bellers meteen door iemand met een goede skill-set en verkort wachttijden en irritatie bij klanten en werknemers. Mochten bellers alsnog te lang in de wacht staan kan het gesprek natuurlijk nog steeds worden doorgestuurd naar een andere werknemer.

Individuele agents beoordelen

Het beoordelen van individuele agents is een lastig proces, met name als dit op gevoel gebeurt. Met Quandago is het mogelijk om in te zoomen op een individuele werknemer. Het gebruik van een (in)logsysteem zorgt voor statistieken buiten gesprekstijden om. Alles wordt geregistreerd; (lunch)pauzes, afhandeltijd van een gesprek en het maken van notities. Naast het complete callcenter, is het dus ook mogelijk om de individuele prestaties van agents te vergelijken en te evalueren.

Supervisor

Een supervisor is een bekende term in de wereld van callcenters. Een supervisor is verantwoordelijk voor de prestatie van zijn of haar afdeling en de agents die werkzaam zijn binnen dit domein. Supervisors zijn gebaat bij de juiste rapportages waarin duidelijk wordt of de gestelde KPI’s behaald worden. Omdat dit per organisatie verschilt dient een supervisor zelf rapporten te kunnen genereren die voldoet aan de verwachtingen. Statistieken als wachttijd, gesprekstijd en beantwoorde gesprekken zijn standaard, maar onze software gaat verder en brengt ook inzichtelijk of het servicelevel wordt gehaald, of er geen misbruik gemaakt wordt van de status lunchpauze of toiletbezoek en indien geïmplementeerd ook de beoordeling van de klant.

Embedded phone in CRM

De trend van de laatste jaren in callcenter landschap is dat telefonie volledig “embedded” is in je CRM of ERP pakket. Internationale (grote) spelers als Hubspot, Salesforce en Dynamics lopen hierin voorop. Voor veel callcenters geldt echter dat de standaard telefoniediensten niet voldoen aan de gestelde eisen en wensen. Door te kiezen voor de juiste callcenter software is de ideale situatie wel te bereiken. Zo levert Voicedata ook Benemen, een volledige embedded callcenter systeem voor Salesforce en Microsoft Dynamics.

Omni-channel Solution

Een omni-channel solution wordt gebruikt voor een callcenter dat meerdere contactkanalen koppelt in één platform. Dit betekent dat naast inkomende en uitgaande telefonie, ook voicemail, e-mail, (web) chat, whatsapp en social media op te vangen zijn. Een gespecialiseerde webcare afdeling werkt. Daarnaast is het mogelijk om een koppeling te realiseren met een CRM-systeem en verkregen informatie uit een telefoongesprek meteen op te slaan in de juiste klantkaart.

Quandago en Voicedata integreren alle diensten in één overzichtelijk platform en biedt de mogelijkheid om werknemers op hun eigen kracht in te zetten. Als een werknemer schrijvend sterker is dan aan de telefoon, dan zal de focus van die werknemer op het beantwoorden van e-mails liggen.

Whatsapp integratie

Door het toevoegen van Whatsapp als kanaal voor je callcenter verlaag je de werkdruk voor je callcenter agent. Door Whatsapp in te zetten kun je binnenkomende gesprekken of conversaties planbaar maken, zonder de verplichting te hebben de lijn op te nemen en de klant direct te woord te staan.

 • Whatsapp call deflection; Ontvang telefoongesprekken en “deflect” het gesprek naar Whatsapp door (geautomatiseerd) aan de beller te vragen of het gesprek verder gevoerd mag worden via Whatsapp
 • Whatsapp inbox; Ontvang alle Whatsapp berichten en conversaties in een overzichtelijke (online) inbox of koppel deze inbox aan Microsoft Teams

sluit jij je, net als deze bedrijven, ook aan? 

klant worden

Xander tekst

daarom Voicedata

één van de meest ervaren spelers
Sinds januari 2004 actief op de zakelijke telecommarkt en hiermee één van de meest ervaren spelers die volledig op VoIP gefocust is.

betrouwbaar & professioneel
Voicedata is een bedrijf dat Voice over IP diensten op een betrouwbare en professionele wijze implementeert in uw huidige infrastructuur.

alles onder één dak
Naast vaste IP-telefonie biedt Voicedata een totaalpakket (DSL, Fiber, GSM, Corporate Numbers) dat volledig aansluit op uw wensen.

Ontvang een offerte