VoIP bellen

VoIP bellen

VoIP is een vakterm die gebruikt wordt om bellen over het internet aan te duiden. Al sinds 2004 levert Voicedata communicatie-oplossingen via een internetkabel – dus VoIP is niets nieuws!

Een veel voorkomende soort van VoIP-telefonie zijn oplossingen met een telefooncentrale op locatie, maar dit is slechts één van de vormen. Steeds meer bedrijven kiezen voor een oplossing in de cloud: hosted VoIP. Voor een duidelijk bedrag per maand krijgt u alle functionaliteiten die u van een moderne telefooncentrale mag verwachten. De maandelijkse kosten zijn vaak lager dan ISDN of analoge oplossingen. Omdat de centrale in de cloud staat, is de bereikbaarheid vaak beter gewaarborgd dan bij een centrale op locatie. Doorschakelingen kunnen namelijk altijd worden ingeschakeld, zelfs bij stroom- of internetstoringen.

Welke internetverbinding heb ik nodig?

Een internetverbinding en een provider zijn de eerste vereisten om te kunnen bellen over het internet. De internetverbinding hoeft niet extreem snel te zijn: een ADSL verbinding biedt Voicedata de ruimte voor 10 tot 30 gesprekken. Een korte rekensom als uitleg:

  • 1 gesprek: 72Kbps (dit is 0,07Mbps) upload
  • 10 gesprekken: 720Kbps (dit is 0,72Mbps) upload
  • Een ADSL-verbinding heeft 1024Kbps upload, dit is dus ruim voldoende.

Indien u meer gesprekken tegelijkertijd wilt voeren dan is dit natuurlijk geen probleem. VDSL en glasvezel bieden veel hogere uploadsnelheden en dus ook meer mogelijkheden tot gelijktijdige gesprekken. Zelfs met 1000 gesprekken tegelijkertijd zal er een passende oplossing te vinden zijn.

En wat als mijn internetverbinding storing heeft?

Zoals hiernaast al aangegeven ontvangen wij altijd de telefoonnummers af in het datacenter. Ook al is er een internetstoring op locatie, dan nog kunnen wij de gesprekken ontvangen en doorschakelen naar een ander telefoonnummer, bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. Uw bereikbaarheid is dus gegarandeerd.