0900 nummer

0900-nummer voor optimale bereikbaarheid

Door het inzetten van een 0900-nummer voor uw organisatie, bent u verzekerd van een optimale bereikbaarheid waarbij u zelf het tarief bepaalt dat de klant betaalt. Een 0900-nummer geeft een klantenservice een professionele en nationale uitstraling. Het onderhouden van 0900-nummers kost niets, dus bij Voicedata betaalt u maandelijks niets voor uw nummers. U betaalt slechts eenmalig de broadcastkosten en dan bent u helemaal voorzien.

Het gebruik van een 0900-nummer leent zich in het bijzonder voor betaalde service verlening, informatievragen en klantenacties. Het draagt bij aan de professionele en nationale uitstraling van uw bedrijf, als u te bereiken bent via een informatienummer (zoals een 0900-nummer). Bij dit type nummers bepaalt u zelf wat de beller betaalt voor het gesprek.

Ontvang een offerte en advies voor een 0900-nummer 

De opbrengsten van het telefoongesprek

Als eigenaar van het 0900-nummer bepaalt u zelf welk tarief u per minuut of gesprek in rekening brengt bij de beller. Een tarief van bijvoorbeeld € 0,10 per minuut resulteert al in een uitbetaling aan uw organisatie na alle binnenkomende gesprekken. U kunt bij het bepalen van het tarief kiezen om de kosten per minuut of per gesprek in rekening te brengen. Bij een tarief per minuut kunt u een bedrag kiezen van 10 tot 100 cent per minuut. Bij een tarief per gesprek, kunt u een bedrag kiezen van 10 cent tot 1,30 euro per gesprek.

Deze opbrengsten worden verrekend met uw belkosten, wat er uiteindelijk voor zorgt dat het 0900-nummer maandelijks opbrengsten zal genereren die iedere maand aan u worden uitbetaald.

Een 0900-nummer registreren

Voordat u gebruik kunt maken van een informatie- of servicenummer, zoals een 0900-nummer, moet u deze aanvragen bij de ACM. Voicedata adviseert om dit aanvragen altijd zelf te doen: zo weet u zeker dat u de echte eigenaar bent van het nummer, in plaats van bijvoorbeeld uw telecomprovider. U hebt bij het registreren de keuze uit twee verschillende soorten nummers. U kunt kiezen voor een kort informatienummer met vier cijfers (0900-1234) of een lang informatienummer met 7 cijfers (0900-1234567).

De kosten voor deze twee type nummers verschillen wel. Voor de eerste variant, het korte nummer, betaalt u bij het aanvragen eenmalig 115 euro. Daarna betaalt u per kalenderjaar 44 euro per nummer. Voor de tweede en langere variant betaalt u iets minder; dat nummer kost bij het aanvragen eenmalig 59 euro. Daarna betaalt u 22 euro per nummer per jaar. Het is goed om te weten dat deze kosten gelden voor het hele kalender jaar. Dus als u het nummer na 1 januari aanvraagt, betaalt u wel de kosten voor het hele jaar.

Broadcasting bij Voicedata

Voicedata zorgt voor het broadcasten van uw 0900-nummer. Wilt u de nummers doorschakelen naar mobiele of andere nummers dan is dit mogelijk. U kunt zelfs voor het complete pakket gaan: als u ook uw telefonie afnemen bij Voicedata, zodat u niet te maken krijgt met extra doorschakelkosten.

De broadcasting van een 0900 nummer bij Voicedata kent enkel eenmalige kosten en er zijn geen aanvullende maanlasten zoals bij vrijwel iedere andere aanbieder het geval is.

Waarom een 0900-nummer in gebruik nemen?

Door een 0900 nummer in te zetten kun je als bedrijf geld verdienen bij het telefonisch geven van advies en serieuze informatie. Een andere goede reden om een 0900 nummer te gebruiken is het verlagen van het aantal binnenkomende telefoongesprekken.

0900-nummers mogen niet ingezet worden voor amusement (0909-nummer) of erotiek (0906-nummer).

0900-nummer voor bedrijven

Wanneer je duidelijk en helder de tarieven communiceert en de beloofde informatie of dienst levert aan je klanten zorgt het 0900 nummer voor extra inkomsten. Veel bedrijven zetten een 0900 nummer in om telefonisch contact te verminderen (het kost immers geld) waardoor klanten sneller geneigd zijn om online te bestellen, advies in te winnen of andere zaken afhandelen.

Meldingen en notificaties 0900-nummer

Wanneer een 0900 nummer in gebruik is stelt de ACM het verplicht voor ieder gesprek melding te maken van het minuuttarief en indien een beller in de wacht staat moet er een positiemelding om 60 seconden worden aangegeven. Communiceer ook op je website of in je e-mailhandtekening duidelijk het minuuttarief, de ACM geeft expliciet in haar regelgeving aan dat dit een pre is bij 0900-nummers.

De telefoonmeldingen en notificaties zijn uiteraard geautomatiseerd in ons systeem, zodat klanten van Voicedata direct aan alle technische voorwaarden voldoen om het 0900 nummer te gebruiken.

Geautomatiseerde berichten:

  • Dit gesprek kost “x” cent per minuut met een maximum van €45,00
  • “U bent de eerst wachtende” of “u bent beller nummer 2”