isdn alternatief

Hét ISDN alternatief vindt u bij Voicedata!

Bent u voor uw bedrijf of organisatie op zoek naar een ISDN alternatief? Dat is een ontzettend goed idee, want een alternatief hiervoor kan u veel kosten besparen. Voor het perfecte ISDN alternatief bent u bij Voicedata aan het juiste adres!

Wat is het alternatief voor ISDN?

Er zijn twee alternatieven voor ISDN. Namelijk hosted VoIP en een SIP trunk op een al bestaande ip-telefooncentrale. Ze hebben elk zo hun eigen voordelen. Het voordeel wat ze allebei hebben is dat uw werknemers onderling elkaar gratis kunnen bellen. Dat is natuurlijk ideaal wanneer uw werknemers veel telefonisch contact met elkaar hebben.

Wat is hosted VoIP?

Hosted VoIP wordt ook wel ‘Voice over IP’ genoemd. Hosted VoIP betekent dat u in plaats van over een traditionele telefoonlijn, over een internetverbinding telefoneert. Bij hosted VoIP heeft u nog steeds alle gemakken die u gewend bent van een ISDN-verbinding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het instellen van een welkomstboodschap, voicemail, keuzemenu’s, doorverbinden enzovoorts. Naast dat u nog steeds van al deze vertrouwde gemakken gebruik kunt maken, heeft hosted VoIP nog een groot voordeel. Uw telefooncentrale kunt u namelijk gemakkelijk zelf online beheren. Hierdoor is het heel eenvoudig om zelf vlot instellingen te wijzigen en bijvoorbeeld gebruikers te verwijderen of toe te voegen.

Bovendien is hosted VoIP niet aan een vaste werkplek of zelfs aan een gebouw verbonden. Het kan tevens worden geïntegreerd met mobiele telefonie. Hierdoor kunnen u en uw werkgevers overal en altijd bereikbaar zijn. Hosted VoIP is dus een prima ISDN alternatief.

Wat is een SIP trunk?

SIP staat voor ‘Session Initiation Protocol’. Door middel van een SIP Trunk kan een ip-telefooncentrale op het telefonienetwerk van Voicedata worden aangesloten. Heeft u geen ip-telefooncentrale? Dan kan er een SIP Converter worden gebruikt, waardoor het toch mogelijk wordt om van een SIP-trunk gebruik te maken.

Net als VoIP, kent SIP Trunk een aantal voordelen. Een daarvan is dat er geen limiet is aan het aantal telefoon gesprekken dat tegelijkertijd via de telefoonlijn kan worden gevoerd. Hierdoor is dit ISDN alternatief perfect voor bijvoorbeeld callcenters. Maar ook als u meerdere vestigingen heeft, kunt u prima een SIP Trunk gebruiken.

Welk ISDN alternatief kunt u het beste kiezen?

Welk ISDN alternatief u het beste kunt kiezen, hangt compleet van uw wensen af. Een SIP Trunk is qua abonnement de goedkoopste oplossing. Bovendien is een abonnement bij Voicedata elke dag te up- en downgraden. Echter kiest inmiddels al maar liefst 90% van de bedrijven voor Hosted VoIP.

Waarom kiezen voor Voicedata?

Voicedata is al ruim 14 jaar een integere speler op de markt van zakelijke telecommunicatie. Inmiddels zijn al onze diensten een van de meest stabiele varianten op de markt. Bovendien vinden wij het erg belangrijk om u altijd een goede service te geven. Dat is bijvoorbeeld terug te zien in onze calamiteitendienst. Als klant van Voicedata kunt hier namelijk 24/7 gebruik van maken. Mocht er een keer een probleem zijn, dan staan wij dus altijd voor u klaar!

Contact

Bent u geïnteresseerd in een ISDN alternatief van Voicedata? Of wilt u graag weten welk alternatief u het beste voor uw organisatie kunt kiezen? In beide gevallen mag u altijd contact opnemen, want wij denken graag met u mee.