bellen via het internet

Internet bellen

Internet bellen is een algemene term in telecomland, vaak gebruiken de providers de term “Voice over IP” of VoIP. Het bellen via Internet is niet nieuws, Voicedata levert al sinds 2004 zakelijke oplossingen voor internet bellen.

Er zijn verschillende soorten VoIP-oplossingen, er zijn namelijk oplossingen waarin u een telefooncentrale op uw locatie heeft staan, maar de trend is dat alle diensten naar de cloud worden verplaatst. Een Hosted VoIP (cloud internet bellen) oplossing is, zeker voor het MKB, de meest gekozen oplossing. U betaalt uw abonnement en krijgt eigenlijk alle functionaliteiten hier bij geleverd. De kosten voor het abonnement zullen lager zijn dan ISDN of analoge oplossingen.

 

Welke internetverbinding heb ik nodig?

Om te bellen over het internet heeft u een provider nodig als Voicedata en uiteraard een internetverbinding. De eisen voor de internetverbinding zijn niet extreem, zelfs over een ADSL verbinding kunnen wij al 10 tot 30 gesprekken voeren, zie hieronder een korte uitleg over bellen over internet en het bandbreedte verbruik:

1 gesprek: 72Kbps (dit is 0,07 Mbps) upload
10 gesprekken: 720Kbps (dit is 0,72 Mbps) –> ADSL heeft 1024Kbps upload

Heeft u meerdere gesprekken tegelijkertijd dan is dat ook geen probleem, VDSL en/of Glasvezel bieden veel hogere uploadsnelheden waardoor u ook met 1000 gesprekken tegelijkertijd altijd een passende oplossing kunt vinden voor het bellen via internet.

En wat als mijn internetverbinding storing heeft?

Als uw internetverbinding eruit ligt vangen wij altijd uw telefoonnummers af in ons datacenter. Dus ook al heeft u geen internet, wij ontvangen wel uw gesprekken. We kunnen er dan voor kiezen om uw nummers tijdelijk door te schakelen naar een ander telefoonnummer of naar uw mobiel! Bereikbaarheid gegarandeerd!