Whatsapp for Business + Teams

Integreer Whatsapp for Business eenvoudig met Microsoft Teams!

 • Ontvang Whatsapp berichten in Teams
 • Handel chats af vanuit Teams met meerdere personen

ontvang offerte lees meer

Een uitstekende klantenservice is een must voor eigenlijk ieder bedrijf, want een tevreden klant is goud waard. De grootste uitdaging voor veel bedrijven is het efficient kunnen communiceren via verschillende kanalen als telefonie, chat, teams, whatsapp en e-mail. Het moet voor de klant zo eenvoudig mogelijk zijn om contact te leggen, waarbij er vaak ook nog een verwachting ligt dat er snel antwoord wordt gegeven.

Whatsapp for Business & Teams

Voicedata biedt vanaf nu een ideale integratie van Whatsapp for Business met Microsoft Teams, waarbij alle binnenkomende Whatsapp berichten worden ontvangen door jouw collega in de Teams applicatie. Geen dubbele schermen openen, geen berichten of screenshots doorsturen en een snellere afhandeling of opvolging op de binnenkomende vraagstukken. Voeg een kanaal toe binnen Teams en koppel (ongelimiteerd) gebruikers aan dit kanaal die binnenkomende Whatsapp berichten via Teams in behandeling nemen.

Voordelen Whatsapp for Business & Teams integratie

 • Ontvang Whatsapp berichten automatisch in Teams
 • Overzicht welke berichten wel of niet zijn opgepakt of afgehandeld
 • Eenvoudig een collega toevoegen of mee laten kijken naar de conversatie
 • Voeg snel een laagdrempelige manier toe zodat jouw klanten nog sneller contact kunnen leggen

Hoe werkt de integratie Whatsapp for Business met Teams?

Om Whatsapp for Business te koppelen aan Teams zijn er 3 componenten belangrijk:

 1. Whatsapp for Business account
  Installeer Whatsapp for Business op een willekeurige smartphone en vul als telefoonnummer het vaste nummer van jouw bedrijf of organisatie ter verificatie. Vanaf nu kun je Whatsapp berichten ontvangen op je vaste telefoonnummer!Hulp nodig? Geen probleem we staan voor je klaar!
 2. Microsoft Teams omgeving en gebruikers
  Uiteraard is de integratie enkel interessant voor bedrijven of organisaties die al werken met Microsoft Teams.
  Binnen Microsoft Teams maken we een nieuw kanaal aan en die noemen we “Whatsapp” of “Klantenservice”. Er zit geen limiet aan het aantal toe te voegen gebruikers aan dit kanaal, je hebt zelf de vrijheid hoeveel mensen de mogelijkheid hebben om deze berichtenstroom in behandeling te nemen.
 3. Chatbot “EVA” geleverd door Voicedata
  Om berichten uit Whatsapp in Teams te ontvangen en om berichten vanuit Teams via Whatsapp for Business te versturen hebben we “middleware” nodig die fungeert als doorgeefluik en in dit geval is dat de Chatbot EVA en die voegen wij toe aan jouw Teams omgeving. Eva ontvangt Whatsapp berichten en zet deze door naar het Teams kanaal aangemaakt in stap 2, wanneer jij vanuit Teams een bericht aan jezelf toewijst en reageert, stuur je eigenlijk een bericht naar EVA en die zet dit via Whatsapp weer door naar jouw klant.

Informatie Whatsapp & Teams

Wil je meer informatie inclusief prijzen ontvangen over deze integratie? Laat je e-mailadres achter via onderstaand formulier en we nemen contact met je op! Indien je meer informatie wenst over Teams als telefooncentrale dan verwijzen wij je graag naar de pagina Bellen met Teams.