Product update: Coligo DESKTOP Microsoft Teams presence integratie

Wanneer je gespreksstatus in Coligo DESKTOP als ‘in gesprek’ weer wordt gegeven, zal dit ook zo zichtbaar zijn in Teams. Naast de route van Teams naar Coligo werkt dit nu dus ook andersom. Dit betekent dus dat als je in Coligo in gesprek (Rood) bent, je in Teams als Busy (In a call) wordt getoond.

Wanneer wordt je aanwezigheidssynchronisatie overgeschreven van Coligo naar Microsoft?
• Aanwezigheidssynchronisatie is actief in Teams
• Teams update je gespreksstatus n.a.v. een Teams gesprek of meeting

De synchronisatie van presence van Coligo naar Microsoft wordt alleen getoond als Microsoft niet al automatisch jouw presence beheert en bijwerkt.

Let op: Om de bovengenoemde synchronisatie tussen Coligo DESKTOP en Microsoft Teams mogelijk te maken, moet je de Aanwezigheidsintegratie inschakelen via de instellingen. Daarnaast moet je beschikken over de Coligo ENGAGE of Coligo CONNECT add-on. Bij MKB Pro en Compleet licenties is Coligo ENGAGE standaard inbegrepen.

Om de Coligo status te synchroniseren met Teams, moet Coligo DESKTOP actief zijn. Is dit niet het geval, dan wordt deze in Teams niet bijgewerkt.

Laatst bijgewerkt:

Auteur: Xander

Xander is commercieel directeur bij Voicedata en deelt graag zijn kennis en ervaringen op gebied van VoIP, mobiel en internet met (potentiële) zakelijke gebruikers.