Operator connect
Microsoft Teams

Operator Connect is de ideale oplossing voor bedrijven die spraak volledig willen integreren met Microsoft Teams

 • Vaste telefoonnummers in Microsoft Teams
 • Al je zakelijke communicatie vanuit 1 tool: Microsoft Teams

Plan een demo Operator connect

Operator Connect

Bel met je vaste nummer naar andere telefoonnummers vanuit Microsoft Teams en vervang je telefooncentrale voor Teams Telefonie

Operator Connect: de nieuwste manier om samen te werken

Ben je op zoek naar een nieuwe en revolutionaire telefonie oplossing die perfect werkt met Teams van Microsoft? Dan ben je bij Voicedata aan het juiste adres! Met onze Operator Connect voor Teams Telefonie bieden wij de ideale oplossing voor bedrijven die volledig willen integreren met Microsoft Teams.

Als ICT manager ben je altijd op zoek naar de nieuwste technologieën die jouw team kunnen helpen bij het samenwerken en verbeteren van hun prestaties. Een van de tools die recentelijk veel aandacht heeft gekregen is Operator Connect.

Maar wat is Operator Connect precies?

Plan een demo Lees verder

Wat is Operator Connect?

Operator Connect is een functie in Microsoft Teams die gebruikers de mogelijkheid geeft om rechtstreeks verbinding te maken met telecomnetwerken voor spraak- en sms-services. Dit betekent dat je je telefoonnummer kunt koppelen aan Microsoft Teams, zodat je direct vanuit Teams kunt bellen en gebeld worden.

Deze functie is vooral handig voor organisaties met veel mobiele of hybride werknemers. Door Operator Connect te gebruiken, hebben medewerkers alleen Microsoft Teams nodig om te communiceren, zonder dat ze hun telefoon bij de hand hoeven te houden.

Met onze Operator Connect oplossing kunnen bedrijven profiteren van een naadloze integratie tussen hun telefoniesysteem en Microsoft Teams. Dit betekent dat je al je communicatie, inclusief gesprekken, chats en videoconferenties, kunt beheren vanuit één centrale locatie. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld doordat je geen aparte telefoonlijnen hoeft te onderhouden.

Hoe werkt Operator Connect?

Operator Connect Teams Telefonie werkt door middel van een directe koppeling tussen jouw telefoonsysteem en Microsoft Teams. Hierdoor kun je eenvoudig inkomende oproepen beantwoorden via de Teams-interface, zonder dat je daarvoor extra software of hardware nodig hebt. Daarnaast kun je ook uitgaande oproepen plaatsen via dezelfde interface, waardoor je altijd in contact blijft met klanten en collega’s.

Operator Connect werkt anders dan de oudste techniek voor bellen via Teams genaamd Direct Routing, waarmee je Microsoft Teams kunt integreren met je telecomprovider. Direct Routing vereist dat je zelf SIP-trunks instelt om te kunnen bellen via Microsoft Teams. Met Operator Connect wordt dit allemaal voor je gedaan door de operator, zodat je snel aan de slag kunt zonder gedoe. Je hebt hierbij wel speciale hardware nodig, zoals een Session Border Controller (SBC) of een gateway, om de verbinding tussen Teams en je telefoonnummers tot stand te brengen. Uiteraard heeft Voicedata deze hardware draaien in verschillende datacenters en bieden we deze dienst als managed service aan en is het inbegrepen in alle prijzen of offertes die wij uitbrengen.

Als eindgebruiker kun je Operator Connect inschakelen via het Microsoft Teams-beheercentrum. Hier kun je ook telefoonnummers invoeren en instellingen configureren.

Vanaf dat moment kunnen medewerkers telefoongesprekken voeren en sms’jes versturen met hun Microsoft Teams-app. Ze kunnen hierbij gebruikmaken van automatische routering, waarbij binnenkomende oproepen automatisch worden doorgestuurd naar een beschikbare medewerker.

Voordelen Operator Connect

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Operator Connect voor je organisatie:

  • Verminderde complexiteit: Door Operator Connect te gebruiken, heb je één platform voor communicatie in plaats van meerdere losse systemen en telefoonlijnen.
  • Kostenbesparing: Met Operator Connect kun je telefoongesprekken voeren via internet, wat kan leiden tot lagere kosten voor telefonie.
  • Verhoogde productiviteit: Door medewerkers toegang te geven tot alle communicatiemiddelen via één platform, wordt hun workflow gestroomlijnd en kan er efficiënter gewerkt worden.
  • Naadloze integratie met Microsoft Teams: Omdat Operator Connect een dienst is van Microsoft is de integratie met Microsoft Teams maximaal en hierdoor kunnen je medewerkers veel beter, sneller en efficienter communiceren zowel intern als extern.
  • Geen aparte telefoonlijnen nodig; Inbegrepen bij Operator Connect zijn al je telefoonnummers, telefoonlijnen en toegang tot het publieke telefoonnetwerk

Hoe implementeer ik Operator Connect?

Het implementeren van Operator Connect vereist wel enige technische kennis en vaardigheden. Het enige wat je hoeft te doen is in het Teams Admin Center de juiste optie te selecteren als Operator. Dit doe je door te navigeren naar Spraak (of Voice) en Operator verbinden (of Operator Connect).

Op de speciale Operator Connect pagina binnen het admin center kies je het land (Nederland) en vervolgens selecteer je “EnReach” aangezien wij gebruik maken van dit platform. Ben je al klant bij Voicedata dan is er niets meer benodigd en pakken wij het verder voor je op, ben je nog geen klant? Stuur dan even een e-mail naar sales@voicedata.nl zodat we weten dat jij de optie geselecteerd hebt en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op over de implementatie van Operator Connect.

Conclusie

Operator Connect is een waardevolle toevoeging aan Microsoft Teams voor organisaties met mobiele werknemers. Het integreert telecomdiensten rechtstreeks in Teams, waardoor communicatie eenvoudiger en efficiënter wordt.

Zorg ervoor dat je de juiste stappen neemt om Operator Connect te implementeren en je zult profiteren van verminderde complexiteit, kostenbesparing en een hogere productiviteit.

Interesse?

Sluit jij je, net als deze bedrijven, ook aan?

Klant worden

daarom Voicedata

één van de meest ervaren spelers

Sinds januari 2004 actief op de zakelijke telecommarkt en in 2022 een van de eerste spelers in Nederland die Operator Connect introduceerde als dienst

betrouwbaar & professioneel
Voicedata is een bedrijf dat communicatiediensten op een betrouwbare en professionele wijze implementeert in uw huidige infrastructuur en Microsoft omgeving.

alles onder één dak
Naast vaste IP-telefonie biedt Voicedata een totaalpakket (Fiber, Mobiel, vaste telefonie, corporate numbers en Whatsapp oplossingen) dat volledig aansluit op uw wensen.

Ontvang een offerte