Direct routing
Microsoft Teams

Direct Routing is de ideale oplossing voor grote bedrijven die Teams Telefonie willen gebruiken tegen de laagst mogelijke kosten

 • Maandlasten gebaseerd op gelijktijdige gesprekskanalen
 • Direct Routing is de meest gebruikte techniek voor Teams Telefonie

Plan een demo Direct routing

Direct Routing

Bel met je vaste nummer naar andere telefoonnummers vanuit Microsoft Teams en vervang je telefooncentrale voor Teams Telefonie

Direct Routing voor Microsoft Teams: alles wat je moet weten

Microsoft Teams is een populaire communicatietool die steeds meer wordt gebruikt door bedrijven over de hele wereld. Met Direct Routing kun je zelf bepalen welke telefoonprovider je gebruikt in combinatie met Microsoft Teams.

Direct Routing is de meestgebruikte dienst in Nederland om vaste telefoonnummers te koppelen aan Microsoft Teams en Voicedata levert deze dienst sinds 2018.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Direct Routing voor Microsoft Teams.

Plan een demo Lees verder

Wat is Direct Routing?

Direct routing is een manier om telefoongesprekken te voeren via Microsoft Teams. Door direct routing in te stellen kun je namelijk bellen via je Teams app. Dit betekent dat je niet langer afhankelijk bent van traditionele telefonie oplossingen. Daarnaast kunnen medewerkers hierdoor sneller schakelen en efficiënter werken doordat verschillende communicatiemiddelen gebundeld worden in één platform.

 • Koppeling tussen Microsoft 365 en SIP Trunk provider door Audiocodes SBC
 • Vaste nummers zonder meerprijs gekoppeld aan SIP trunk
 • SIP trunk prijzen gebaseerd op gelijktijdige gesprekskanalen
 • Geen aanvullende maandlasten per gebruiker behoudens Microsoft licentie

Waarom zou je Direct Routing willen gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om Direct Routing te gebruiken in plaats van de ingebouwde telefoniefuncties van Teams. Een belangrijk voordeel is dat je enkel betaalt per gelijktijdig gesprekskanaal in plaats van een vaste prijs per gebruiker per maand, waardoor je meer flexibiliteit hebt en kosten kunt besparen. Daarnaast kun je met Direct Routing ook gebruikmaken van geavanceerde functies zoals IVR (Interactive Voice Response), wachtrijen en call recording.

 • Al je communicatie vanuit de Teams-app
 • Gebruik Teams als telefooncentrale
 • Bespaar op je maandlasten door te betalen per lijn in plaats van gebruiker
 • Altijd en overal bereikbaar door de Teams desktop en mobile app

Hoe werkt Direct Routing?

Om gebruik te maken van Direct Routing heb je een aantal zaken nodig:

 • Een Office 365-abonnement dat Microsoft Teams ondersteunt
 • Een SBC die geschikt is voor gebruik met Teams (dit regelt Voicedata uiteraard)
 • Een SIP trunk van Voicedata

Wanneer alles is ingesteld, verloopt het bellen via Teams als volgt:

 1. De gebruiker maakt een oproep vanuit Teams
 2. De oproep wordt doorgestuurd naar de SBC
 3. De SBC zet de oproep om naar het formaat dat de telefoonprovider begrijpt
 4. De telefoonprovider verbindt de oproep met het publieke telefoonnetwerk
 5. De ontvanger ontvangt de oproep en kan deze beantwoorden via zijn/haar eigen telefoonsysteem

Hoe werkt Teams Telefonie voor de eindgebruiker?

Wil je meer weten over hoe het bellen via Teams werkt ook voor de eindgebruiker? Lees hier meer over op onze pagina “Bellen via Teams”.

Voordelen Direct Routing

Direct routing biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele telefonieoplossingen. Zo kun je kosten besparen op licenties van telefooncentrales omdat je belgedrag binnen Microsoft Teams verloopt. Daarnaast zorgt direct routing ervoor dat je toegang hebt tot alle functionaliteiten van Teams, zoals videoconferencing en chatmogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om sneller te schakelen met collega’s zonder dat er technische problemen ontstaan.

Verder is direct routing geoptimaliseerd voor jou als ICT manager. Je kunt eenvoudig toegang krijgen tot real-time data waarin alle belactiviteiten van Teams zijn bijgehouden. Hierdoor kun je trends in kaart brengen en verbeteringen doorvoeren waar nodig. Zo wordt het mogelijk om efficiënter te werken en zo kosten te besparen.

  • Verminderde complexiteit: Door Direct Routing te gebruiken, heb je één platform voor communicatie in plaats van meerdere losse systemen en telefoonlijnen.
  • Kostenbesparing: Direct Routing is een dienst waarbij je betaalt per gelijktijdig gesprekskanaal en niet per gebruikt, hoe groter jouw organisatie, hoe groter de besparing.
  • Naadloze integratie met Microsoft Teams: Direct Routing integreert onze SIP trunk in Microsoft Teams en hierdoor kunnen je medewerkers veel beter, sneller en efficienter communiceren zowel intern als extern.
  • Geavanceerde functies zoals IVR, wachtrijen en call recording beschikbaar
  • Integratie van bestaande telefoniesysteem met Teams mogelijk als hybride oplossing

Hoe stel je Direct Routing in?

Het instellen van direct routing verschilt per organisatie en licentievorm. Als ICT verantwoordelijke is het belangrijk om te weten welke stappen genomen moeten worden voor jouw bedrijf. Het is daarom verstandig om een ervaren partner als Voicedata in te schakelen die je hierbij kan helpen. Er moet namelijk gekeken worden naar de specs van de telefooncentrale en netwerkbeveiliging om in te kunnen loggen via Microsoft Teams.

Direct Routing is enkel in te stellen in samenwerking met je provider, het is dus niet mogelijk om dit zonder telefonieprovider zelf te installeren en implementeren.

Conclusie

Direct Routing is een handige functie binnen Microsoft Teams die bedrijven meer flexibiliteit biedt in het kiezen van hun telefoonprovider en mogelijk kosten kan besparen. Door gebruik te maken van Session Border Controllers kunnen medewerkers gemakkelijk bellen, chatten en vergaderen vanuit één omgeving. Het is belangrijk om te zorgen voor een geschikte provider als Voicedata die beschikt over de juiste SBC en SIP-trunks voordat je aan de slag gaat met Direct Routing.

Interesse?

Sluit jij je, net als deze bedrijven, ook aan?

Klant worden

daarom Voicedata

één van de meest ervaren spelers

Sinds januari 2004 actief op de zakelijke telecommarkt en in 2018 een van de eerste spelers in Nederland die Direct Routing introduceerde als dienst

betrouwbaar & professioneel
Voicedata is een bedrijf dat communicatiediensten op een betrouwbare en professionele wijze implementeert in uw huidige infrastructuur en Microsoft omgeving.

alles onder één dak
Naast vaste IP-telefonie biedt Voicedata een totaalpakket (Fiber, Mobiel, vaste telefonie, corporate numbers en Whatsapp oplossingen) dat volledig aansluit op uw wensen.

Ontvang een offerte