Wat is een vast-mobiel integratie?

Voordat we vertellen waarom een vast-mobiel integratie ideaal is voor thuiswerken, leggen we eerst uit wat een vast-mobiel integratie eigenlijk is. Door middel van een vast-mobiel integratie zijn alle functies en faciliteiten van uw vaste telefonie beschikbaar op mobiele telefoontoestellen. Hierdoor kan iedere medewerker locatie onafhankelijk werken, dus ook gewoon thuis!

Het maakt hierbij niet uit of u een hosted telefooncentrale of een eigen telefooncentrale heeft. Hierdoor kan onder andere de vaste bedrijfstelefoon doorschakelen naar een smartphone van een medewerker. En dat is natuurlijk ontzettend handig wanneer uw medewerkers thuis werken!

Welke functies heeft u bij een vast-mobiel integratie?

Bij een vast-mobiel integratie kunt u van alle functies gebruikmaken die u van uw vaste telefooncentrale gewend bent.

Denk hierbij onder andere aan:

  • Het doorverbinden van gesprekken naar andere medewerkers toe;
  • Met het vaste bedrijfsnummer naar collega’s en klanten bellen;
  • Gesprekken die op het vaste bedrijfsnummer binnenkomen opnemen;
  • Zien of andere medewerkers in gesprek zijn.

Waarom is een vast-mobiel integratie ideaal voor thuiswerken?

Een vast-mobiel integratie is ideaal voor thuiswerken, omdat hierdoor kort gezegd uw medewerkers niet op kantoor aanwezig hoeven te zijn om bereikbaar te zijn voor klanten en andere collega’s. De thuiswerkers zijn namelijk gewoon door het vaste nummer van het bedrijf te bereiken. Hierdoor hebben klanten dus niet door dat de medewerker die hij aan de telefoon heeft thuiswerkt en hoeft de medewerker niet met zijn mobiele nummer met klanten te bellen. En dat komt veel professioneler over dan wanneer dit wel het geval is.

Hoe kunt u een vast-mobiel integratie krijgen?

U kunt een vast mobiel integratie krijgen, door één abonnement aan te schaffen met een bijbehorende SIM-kaart. Vaste telefonie-abonnementen worden hierdoor trouwens overbodig. U kunt namelijk vanuit de mobiele belbundels bellen. Hierdoor krijgt u niet alleen één abonnement, maar ook één kostenpost en één factuur, waardoor u een stuk meer overzicht over de telefoniekosten krijgt. Wanneer u een abonnement heeft krijgt u een SIM-kaart waaraan meerdere vaste en mobiele nummers kunnen worden gekoppeld.

Waarom niet kiezen voor het doorschakelen van de vaste telefoon?

U zult u zich waarschijnlijk afvragen waarom u beter zou moeten kiezen voor een vast-mobiel integratie, terwijl u ook de bedrijfstelefoon kunt door laten schakelen naar een mobiel nummer.

Er zijn een aantal redenen om toch voor een vast-mobiel integratie te kiezen, namelijk:

  • Dankzij een vast-mobiel integratie heeft u op uw telefoon dezelfde functies als op de bedrijfstelefoon;
  • Wanneer u gesprekken laat doorschakelen naar een mobiel nummer ziet de klant niet het 06-nummer van uw medewerker. De klant ziet dit nummer echter wel wanneer uw medewerker zelf naar hem belt;
  • Dankzij een vast-mobiel integratie komt u dus een stuk professioneler over.

Wilt u ook een vast-mobiel integratie?

Een vast-mobiel integratie is dus echt ideaal voor thuiswerken. Wilt u graag meer weten over deze functie of graag zelf een vast-mobiel integratie ideaal in uw bedrijf laten implementeren? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u hier graag mee!