VoIP telefoon

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice-over-IP en is bellen via een internetverbinding. VoIP is een stuk voordeliger en flexibeler dan traditionele analoge verbindingen. Of je nu ZZP’er bent, een MKB’er of juist een grote organisatie – VoIP is de ideale telefonieoplossing voor iedere organisatie. Niet vreemd dus dat VoIP tegenwoordig de standaard in de markt is.

Direct alle VoIP telefoons zien?

Bekijk ons aanbod hier

De voordelen van VoIP bellen

VoIP telefonie van Voicedata heeft verschillende voordelen, die we graag voor je op een rij zetten.

Flexibel

Met VoIP bepaal je altijd zelf waar en wanneer je bereikbaar bent. Elk device (vast toestel, PC, laptop of mobiel) met een internetverbinding (kabel, WIFI of 4G) is namelijk te gebruiken. Ook onderweg ben je dus gewoon bereikbaar.

Schaalbaar

VoIP telefonie wordt volledig vanuit de cloud geleverd en je betaalt per gebruiker per maand. Dat maakt het een heel schaalbaar systeem. Bij Voicedata kan je zelfs dagelijks wijzigingen doorgeven.

Voordelig

Een ander groot voordeel van VoIP is dat het erg voordelig is. Aangezien alle grote aanbieders gebruikmaken van VoIP, is deze manier van telefonie een stuk goedkoper dan onderlinge verbindingen via ISDN of analoog.

Gebruiksvriendelijk

VoIP werkt als software via de cloud. Zo beschik je altijd direct over de nieuwste updates. Nieuwe gebruikers voeg je eenvoudig zelf toe en lastige installaties zijn niet nodig. Dat maakt VoIP een gebruiksvriendelijk systeem.

Wat heb ik nodig voor VoIP telefonie?

VoIP is dé telefonieoplossing voor elke organisatie. Maar voor je aan de slag kunt, zijn er een paar dingen die je nodig hebt.

De juiste internetverbinding

Aangezien VoIP gebruikt maakt van internet voor het maken van een verbinding, is het essentieel dat je beschikt over de juiste internetverbinding. Eén telefoongesprek vereist ongeveer 100 kbps bandbreedte. Om altijd telefonieverkeer te kunnen ontvangen is het daarom noodzakelijk om altijd genoeg bandbreedte te hebben. Hoeveel bandbreedte jij precies nodig hebt, vertelt een van onze specialisten je graag.

Neem contact op

Een VoIP pakket

Naast de juiste internetverbinding heb je natuurlijk ook een VoIP pakket nodig. Bij Voicedata bepaal je volledig zelf hoe je pakket eruitziet. In de calculator vul je het gewenste aantal gebruikers en nummers in. Je kunt hier ook kiezen voor een VoIP telefoon. Al onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar en je betaalt geen eenmalige kosten.

Een telefoonnummer

Voor bellen met VoIP kan je gewoon je oude nummer gebruiken. Een nieuw nummer aanvragen is ook geen enkel probleem. Bij Voicedata heb je de keuze uit verschillende soorten nummers. Graag een landelijke uitstraling? Kies voor een 085 of 088-nummer. Liever lokaal herkenbaar? Vraag dan een regionaal nummer aan. Internationale nummers behoren ook tot de mogelijkheden. Meerdere nummers nodig? Je kunt ook kiezen voor een 10-, 100- of 088-nummerblok.

Een VoIP toestel

Voicedata heeft een ruim aanbod van VoIP telefoons. Je kunt zelf je abonnement samenstellen en de gewenste VoIP hardware uitkiezen. Bekijk hier ons ruime aanbod. Weet je niet goed naar welke VoIP telefoon je op zoek bent? We adviseren je natuurlijk graag.

Hoe werkt een VoIP telefoon?

Een VoIP telefoon werkt via een IP-connectie verbinding met een telefooncentrale. Dit kan zowel een telefooncentrale op het lokale netwerk als in de cloud zijn. Een telefooncentrale in de cloud noemen we ook wel hosted telefonie. De meest voorkomende VoIP telefoons zijn vaste bureautoestellen, draadloze handsets en conferentietoestellen.

Een VoIP telefoon aansluiten

Een VoIP telefoon wordt aangesloten op het stroom en op de internetaansluiting. Met een VoIP account kun je de telefoon vervolgens in gebruik nemen. Bestel je een VoIP telefoon bij Voicedata? Dan zorgen wij dat deze goed ingesteld staat.

Functionaliteiten VoIP telefoon

De precieze functies verschillen per type VoIP telefoons, maar de meeste toestellen beschikken over dezelfde functies als een normale telefoon. Daarnaast zijn er veel opties voor wat betreft het instellen van een keuzemenu, automatisch doorschakelen en het instellen van een voicemail gekoppeld aan een bepaalde tijd (bijvoorbeeld voor en na sluitingstijd). Vast-mobiel integratie is ook mogelijk. Handig voor wanneer je ook je mobiele telefoon altijd bereikbaar wilt zijn. Een koppeling tussen je VoIP- en CRM-systeem zorgt er bovendien voor dat je tijdens elk gesprek beschikt over de juiste contactgegevens en klantinformatie.

VoIP telefoon nodig? Kies voor Voicedata

Voicedata is al meer dan vijftien jaar specialist op het gebied van VoIP telefonie. Met onze jarenlange kennis en ervaring helpen we je graag bij het vinden van de perfecte telefonie oplossing voor jouw organisaties. Dat doen we door volledig op maat samengestelde totaalpakketten, afgestemd op jouw wensen. Al onze abonnementen zijn bovendien maandelijks opzegbaar én zonder eenmalige kosten. En werkt iets niet zoals het zou moeten? Onze supportafdeling staat 24/7 voor je klaar.

Ruim aanbod VoIP telefoons

Ga je voor een bureautoestel? Of toch liever een draadloze handset? En wil je beschikken over touchscreen? Of kies je voor de meest voordelige oplossing? Welke VoIP telefoon je ook zoekt, met ons ruime aanbod slaag je altijd. En schaf je een VoIP telefoon aan via Voicedata? Dan wordt deze door ons automatisch ingesteld op ons systeem. Lastige installaties zijn hiermee verleden tijd en jij hoeft je geen zorgen meer te maken over onderhoud en software updates.

Andere VoIP hardware

Naast telefoons beschikken we ook over een groot aanbod van andere VoIP hardware. Denk aan repeaters voor het versterken van je bereik, comfortabele headsets en basis- en soundstations. Altijd beschikken over de juiste internetsnelheid? We hebben ook een groot aanbod routers.

De ideale VoIP telefoon vinden?

Bekijk hier ons ruime aanbod VoIP telefoons of stel je eigen VoIP telefonie oplossing samen in onze calculator en zie direct hoe jouw flexibele abonnement eruit komt te zien.

Naar de calculator