In gesprek met verloskundige Laurie: "Bij ons is bereikbaarheid extreem belangrijk!"

We zijn bij verloskundigenpraktijk Breedstraat in Utrecht, deze praktijk is opgericht in 1983 en kenmerkt zich door professionele en persoonlijke zorg voor haar cliënten. Een laagdrempelige en moderne praktijk waarbij alles op alles wordt gezet voor de geboorte van een gezond kindje. We spreken met Laurie over haar rol als verloskundige en praktijkhouder én over de noodzaak van bereikbaarheid en de inrichting hiervan.

“We bespreken altijd wat onze cliënten van onze zorg vonden en horen dan vaak dat ze vooral blij waren dat ze ons konden bereiken toen ze zich zorgen maakten”

24/7 bereikbaar

Wij hebben het zo ingericht dat mensen ons altijd kunnen bereiken. Onze verloskundigen hebben dagelijks spreekuur voor cliënten. Dat betekent dat zij dan niet direct bereikbaar zijn voor inkomende oproepen van andere cliënten. Behalve iedere middag tussen 13:30 en 14:00 uur, dan is er een ruimte voor cliënten om direct met de verloskundige te bellen voor vragen als “Hoe zat het nou ook alweer met die echo?” of andere medische inhoudelijke vragen. Daarvoor heeft Voicedata geregeld dat als er mensen naar ons vaste nummer bellen de telefoon dan automatisch bij haar over gaat. Op alle andere momenten bellen ze met de assistente. Bijvoorbeeld voor het maken of verzetten van een afspraak.

“We maken ook wel eens mee dat de partner belt en we op de achtergrond de bevalling al op gang horen komen. In dat geval is het gesprek kort en springen we vlug in onze auto om op tijd te zijn voor de bevalling!”

 

Bellen voor acute spoedsituaties, nog niet acute spoed en bevallingen

Naast het feit dat we toegankelijk en laagdrempelig zijn in de reguliere zorg is bereikbaarheid ook extreem belangrijk voor onze spoeddienst. Mensen moeten ons snel kunnen bereiken wanneer er een spoedsituatie voor doet. Een acute spoedsituatie kan zijn wanneer iemand bijvoorbeeld ineens veel bloed verliest of extreme onverklaarbare buikpijn heeft. Gelukkig komt dit weinig voor maar als het gebeurt moeten we daar heel snel wat mee! En een bevalling natuurlijk, ook al is dat niet altijd acute spoed. Als iemand belt en om de zeven minuten een wee heeft en alles nog prima gaat, spreken we meestal af dat ze terugbellen als de weeën sneller terug komen. Maar we maken ook wel eens mee dat de partner belt en we op de achtergrond kunnen horen dat de bevalling al goed op gang gekomen is. In dat geval is het gesprek kort en springen we vlug in onze auto om op tijd te zijn voor de bevalling!”

Doorschakeling met collega of doktersdienst als back-up

Het gebeurt bijna nooit maar het kan voorkomen dat we net met een bevallig bezig zijn en we, precies op het moment dat we de baby vastpakken, gebeld worden. De telefoon opnemen is dan geen optie. Dan kunnen mensen bellen naar de doktersdienst. Daar hebben ze onze privé nummers en wordt er door hen, indien nodig, een andere verloskundige gebeld. Het is super belangrijk dat iemand die belt altijd te woord wordt gestaan.

Verloskundigen Praktijk X Voicedata

  • Managed Mobile (vast-mobiel integratie) voor elke verloskundige
  • Vaste telefonie op locatie
  • Een vast nummer én mobiel nummer voor spoed
  • Diverse doorschakelingen
  • Diverse voiceprompts (bandjes)

“Het online overdragen van de spoeddienst lost niet alleen een logistieke uitdaging op maar bespaart ook tijd en energie. Daarnaast is het ook heel handig dat we sneller en makkelijker een collega te hulp kunnen te schieten”

 

De samenwerking met Voicedata

Voorheen maakten wij gebruik van duosims van een andere provider, het werkte niet naar verwachting en de service viel ons tegen. We zijn toen op zoek gegaan en hebben een aantal aanbieders met elkaar vergeleken en kwamen ook in gesprek met Voicedata. We hadden direct goed contact, kregen steeds snel reactie en duidelijke uitleg. Geen verkooppraatjes maar lekker eerlijk en transparant advies. Toen was de service goed en dat is nog steeds zo. Ik heb zelf wel eens de spoedlijn van Voicedata moeten bellen omdat we per ongeluk iets verkeerd hadden ingesteld en dat werd heel snel opgelost. We zijn er dus nog steeds heel blij mee! Ik kan in ieder geval iedere verloskundigenpraktijk deze werkwijze en de diensten van Voicedata aanraden!”